Can you shuffle within an artist on an iPod?

Discussion in 'Gaming & Tech' started by lolly, May 2, 2006.

  1. lolly

    lolly Rowena? From Kuwait?

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    154,527
    I can do it on my creative, but can't see that it can be done on an iPod, other than by making an actual playlist, which is a bit of a faff and ruins the element of surprise.
     
  2. Ellie

    Ellie Super talented triple threat

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    47,356
    Location:
    From Despair To Where
    Yes. Just select the artist, then select "All" instead of a specific album while it's on shuffle.
     
  3. Sheena

    Sheena MAKE IT QUICK, LUCILLE!

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    122,161
    Erm...does that work ?

    I cant seem to do that AT ALL
     
  4. Ellie

    Ellie Super talented triple threat

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    47,356
    Location:
    From Despair To Where
    Works FINE for me. Mine is always on Shuffle mode.

    Main Menu > Music > Artists > xxx Artist > All
     
  5. Sheena

    Sheena MAKE IT QUICK, LUCILLE!

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    122,161
    How do you turn it on to shuffle mode ?

    I only have a "shuffle songs" thing I use...

    Ooh how EXCITING as this has been one of my BUGBEARS for SOME TIME
     
  6. Ellie

    Ellie Super talented triple threat

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    47,356
    Location:
    From Despair To Where
    Oh, just go to Settings and select Shuffle Songs from there.

    I only just noticed Shuffle Songs on the new main menu. So that's what the last software update did.
     
  7. Suomi

    Suomi User

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    47,380
    Who do isend my broken ipod to?
     
  8. Sheena

    Sheena MAKE IT QUICK, LUCILLE!

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    122,161
    Kylie
     
  9. lolly

    lolly Rowena? From Kuwait?

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    154,527
    Ellie, is yours 5th generation? I've got shuffle on my main menu, but as soon as I select that, it shuffles immediately among all the tracks I've got on it.

    If I go into 'all' it will play all the tracks by the artist I've chosen, but in alphabetical album order.
     
    Last edited: May 2, 2006
  10. Ellie

    Ellie Super talented triple threat

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    47,356
    Location:
    From Despair To Where
    Yes mine is 5G. It's not Shuffle on the main menu to use. Select it from the "Settings" menu. Then all lists you play in will be random.
     
  11. lolly

    lolly Rowena? From Kuwait?

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    154,527
    Oh, forget it, I see!

    I've got to select shuffle songs from the settings menu, not shuffle from the main menu itself. Thanks :D
     
  12. Christian

    Christian GOOD BYE!

    Joined:
    Apr 28, 2005
    Messages:
    40,126
    Location:
    Darkness
    You've always been able to do it by fiddling around in the Settings Menu.

    The last update was for "bug fixes" and "Volume limit".
     
    Last edited: May 2, 2006
  13. Ellie

    Ellie Super talented triple threat

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    47,356
    Location:
    From Despair To Where
    I know you have, but I think the last software update put a Shuffle Songs option directly on the main menu that instantly told it to shuffle the entire library. That's where lolly was going wrong.
     
  14. Christian

    Christian GOOD BYE!

    Joined:
    Apr 28, 2005
    Messages:
    40,126
    Location:
    Darkness
    That 'Shuffle Songs' thing is very prominent now. Think it's been there for a while though, certainly since I got my Nano...
     
  15. lolly

    lolly Rowena? From Kuwait?

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    154,527
    Have they removed the volume limit thing now then? I was expecting a problem but haven't found one. It's considerably louder than my creative at the highest setting.
     
  16. ameraal

    ameraal la loi de murphy

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    45,061
    how can ANYONE have lived without being able to shuffle songs from one artist? :o
     
  17. lolly

    lolly Rowena? From Kuwait?

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    154,527
    Well I couldn't, THAT was my point :D

    I did it all the time on my creative; it's easily the way I listen to music most. Then when I couldn't figure out how to do it on the iPod, I was a little worried...
     
  18. ameraal

    ameraal la loi de murphy

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    45,061
    same, i'm almost ALWAYS on shuffle except at night when i play whole albums when going to sleep) and i use playlists a LOT
    i have a dozen for different moods and i have my radio P playlist which includes no more than 100 songs - new and old and my radio P A list which includes up to 30 new tracks

    *OBSESS*
     
  19. Christian

    Christian GOOD BYE!

    Joined:
    Apr 28, 2005
    Messages:
    40,126
    Location:
    Darkness
    They didn't say WHAT they'd done to it, just that it had been "changed".

    Strange... I thought it had to be there because of that law passed in France. So unless they've changed that, I don't see what they should have removed it. But, good news if they have!
     
  20. Ellie

    Ellie Super talented triple threat

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    47,356
    Location:
    From Despair To Where
    I only have 3 playlists:

    The Jacksons - all of them which is about 1000 songs now.
    Breakdance mix
    Party tunes
     

Share This Page